Over Brainwave

Studievereniging Brainwave

USNW Brainwave is de studievereniging voor de neurowetenschappen in Utrecht, en tevens de enige in Nederland. Daar zijn wij uiteraard erg trots op!

Brainwave is opgericht door niemand minder dan prof. dr. Albert Postma, hoogleraar psychologische functieleer aan de Universiteit Utrecht. Volgens Albert Postma ontbrak er een vereniging die zich focuste op de neurowetenschappen, en zo werd USNW Brainwave geboren. In de eerste jaren organiseerde Abert alles zelf, maar langzaam namen studenten de taken over. Na een wat minder actieve periode werden er vanaf 2009 officieel besturen aangesteld. In de afgelopen jaren is de professionaliteit, bekendheid en grootte vlot naar een hoger niveau getild. Zo maakte het 6de bestuur in 2015 van Brainwave een officiële vereniging.

Tegenwoordig is Brainwave uitgegroeid tot een vereniging met ruim 450 leden en daar komen er elk jaar meer bij. Maandelijks worden er lezingen, excursies en andere activiteiten georganiseerd waarmee we studenten extra verdieping en verbreding bieden naast hun studie. Ook houdt Brainwave zich bezig met carrièremogelijkheden, zodat studenten de kans krijgen zich te onderscheiden van anderen.

Enthousiast geworden? Like onze facebook voor alle updates over de activiteiten en word gratis lid via onze website!

Heb je een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten via brainwave@uu.nl.

Het Bestuur