by Brainwave

In november kwam Dr. Frank Jonker ons vertellen over forensische neuropsychologie. Dr. Frank Jonker heeft ons een hoop interessante informatie meegegeven. Hij vertelde onder andere over hersenafwijkingen in moordenaars, maar ook over de rol die niet aangeboren hersenletsel kan hebben in gedrag. Een hoop verschillende hersengebieden zijn langsgekomen, waarbij de gevolgen van hersenletsel aan deze gebieden werd toegelicht.

Daarnaast hebben we geleerd dat niet aangeboren hersenletsel veel voorkomt binnen justitie, maar dat dit vaak een onderschat probleem is. Ook bracht hij ons bij wat een psychische stoornis precies is in de zin van de wet. Al met al een lezing met veel relevante informatie.

Onze leden waren enthousiast over de inhoud en gaven aan dat ze de voorbeelden uit de praktijk zeer konden waarderen. Daarnaast vonden ze ook de manier van spreken van Dr. Frank Jonker erg fijn. De positieve reacties van de leden zijn terug te zien in een 8,8 als gemiddelde cijfer. Wij willen Dr. Frank Jonker nog hartelijk bedanken voor de interessante lezing!Leave A Comment