by Brainwave

Als afsluiter van 2022 kregen we een lezing van Dr. Janna Marie Bas-Hoogendam, over angststoornissen. Dr. Janna Marie Bas-Hoogendam is universitair docent aan de Universiteit Leiden, afdeling ontwikkelings- en onderwijspsychologie. De lezing begon over corona en angst. We kregen te horen over een meta-analyse van 194 studies over corona en angststoornissen, met de conclusie dat 1 op de 3 volwassenen wereldwijd leefde met een angststoornis gedurende de COVID-19 pandemie.

Vervolgens kregen we een kleine introductie over angst, wat het eigenlijk inhoud, wanneer het een stoornis wordt en wat de oorzaken en gevolgen zijn van angst. Daarna werd een kijkje in het brein gegeven en kregen we meer te horen over wat men kwetsbaar maakt voor angst. Ook vertelde ze over neuro-imaging onderzoek naar angst, waarbij we meer hoorden over verschillende MRI’s en hersenveranderingen die samenhangen met sociale angst.

Onze leden waren erg enthousiast over deze lezing en beoordeelde deze met een 8,0 gemiddeld. Ze vonden de lezing verdiepend, met veel variatie. Het werd als zeer leerzaam ervaren. Wij willen Dr. Janna Marie Bas-Hoogendam hartelijk bedanken voor deze geslaagde lezing!Leave A Comment