by Brainwave

In samenwerking met Psychologie Nu: Het andere college organiseren wij op 15 mei het college “Jeroen Geurts aan het woord”. Jeroen Geurts is hersenonderzoeker, en hoogleraar Translationele Neurowetenschappen aan het VU medisch centrum. Daarnaast is hij ook oprichter en directeur van Brein in Beeld, een stichting die wetenschap in de maatschappij wilt bevorderen, en heeft hij recent de eerste hoogleraar filosofie van de neurowetenschappen aangesteld in Nederland.

Met zijn team doet hij onderzoek naar neurodegeneratie en cognitieve achteruitgang bij (voornamelijk) de ziekte multiple sclerose (MS). Echter werkt Jeroen Geurts graag buiten de grenzen van zijn eigen wetenschapsgebied. “Ons brein en onze geest zijn meer dan de som van chemische reacties”, volgens Jeroen Geurts. Tijdens dit college, wat in College Tour-format gehouden zal worden, zullen wij Jeroen Geurts vragen stellen over zijn onderzoek naar MS maar vooral ook naar zijn visie over onderzoek doen; kan er door een multidisciplinaire focus een oorzaak van MS gevonden worden in de toekomst? Hoe kunnen we onze krachten bundelen? En hoe kom je tot echt goede vragen in de wetenschap? Dat, en meer tijdens het college op 15 mei!

Bekijk ook de video van Jeroen Geurts via de link: https://vimeo.com/141204233

Inschrijven kan via de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecw9DgNryTLZc0K5Yxl9rYBbUKHWxd4K-XHntqfJvDL0EB_Q/viewform
Let op: inschrijven kan alleen voor Brainwave-leden, waarvoor er slechts 50 plekken beschikbaar zijn!

Datum: 15 mei 2017
Tijd: 17.15 – 18.45 uur
Plaats: Ruppertgebrouw, Uithof (exacte zaal volgt nog)
Prijs: € 2,- (alleen Brainwave-leden)Leave A Comment