by Brainwave

Op donderdag 16 maart mogen wij een kijkje achter de schermen nemen bij de Nederlandse Hersenbank.
De Nederlandse Hersenbank (NHB), opgericht door prof. dr. Dick Swaab, verzamelt hersenweefsel van overleden personen en maakt deze gereed voor wetenschappelijk onderzoek. Vanuit de NHB wordt het hersenweefsel beschikbaar gesteld voor wetenschappers over de hele wereld.

Tijdens deze excursie zullen we een eerst een presentatie te zien krijgen over de werkwijze van de NHB, hoe donorwerving, hersenobductie, diagnostiek en uitgifte van hersenweefsel aan onderzoekers in zijn werk gaat. Daarna krijgen we een rondleiding door de laboratoria van de NHB en kunnen we dit proces met onze eigen ogen bekijken.

Ben je geïnteresseerd in hersenonderzoek? En benieuwd hoe hersenweefsel verzameld wordt? Schrijf je dan in voor de excursie naar de Nederlandse Hersenbank op 16 maart! Zowel leden als niet-leden kunnen zich aanmelden voor de excursie.

Inschrijven kan via de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTtKxjJdUT-9Qzkrm4S1hTPEPETOstALMDat3MKY_CzqDRBw/viewform

Let op!: ben je student van de master Neuropsychologie en wil je deze excursie graag bijwonen namens de cursus Academic Professional. Meldt je dan aan via de masterinschrijving op blackboard.

Datum: donderdag 16 maart
Tijd: 11.00u – 12.00u
Prijs: € 3,- niet-leden/ € 2,- leden
Locatie: de Nederlandse HersenbankLeave A Comment