by Brainwave

1 op de 10 mensen met een hersentumor ondergaat een wakkere hersenoperatie. De jongste patiënt ter wereld die met deze techniek is geholpen, was een Nederlandse 9-jarige jongen in 2004. In het UMC Utrecht wordt zelfs wekelijks een wakkere hersenoperatie uitgevoerd: gemiddeld 50 a 60 per jaar! Ongelofelijk geavanceerd maatwerk waar duidelijke communicatie en nauw teamwerk voor vereist is.

Klinisch neuropsycholoog Dr. Carla Ruis is intensief betrokken bij wakkere hersenoperaties in het UMC Utrecht. Voor en na de operatie coacht zij de patient op psychologische vlak. Tijdens de operatie onderzoekt ze continu het psychologisch, cognitief en emotioneel welzijn van de patient. Samen met de neurochirurg en anesthesist voeren zij dit bijzondere werk uit.

Na het succes van de eerste interactieve lezing met dr. Carla Ruis, organiseren wij deze samenwerking nog een keer! Maandag 8 juni zal dr. Carla Ruis een webinar geven over de rol van een klinisch neuropsycholoog bij wakkere hersenoperaties voor ?????? ????????? ?????. Deze webinar zal op Microsoft Teams plaatsvinden van 13:30 – 14:30. Vanwege het succes van de vorige lezing, willen we de groep weer graag houden tot max. 15 Brainwave leden om zo de interactie voor vragen en discussies te waarborgen. Schrijf je op maandag 1 mei tussen 9:00 – 18:00 via de inschrijflink op Facebook in! Onder de ingeschrevenen zal weer een loting gehouden worden.Leave A Comment