by Brainwave

In maart was ook ons symposium met als thema ‘Gezonde hersenen’. Tijdens dit symposium kwamen drie sprekers ons wat vertellen over dit interessante onderwerp!

De eerste spreker was Inge van der Wurff, die ons een hoop heeft geleerd over de relatie tussen voeding en het brein. Zo heeft ze ons verteld over voeding en diëtpatronen die het brein kunnen beïnvloeden en wat voor effecten dit heeft op academische prestatie en mentale gezondheid.

De tweede spreker van ons symposium was Berend Olivier, die ons wat kwam vertellen over depressie, angst, en over welke pogingen er wel en niet geslaagd zijn om deze psychiatrische ziektes te verhelpen. Zo legde hij de werkingsmechanisme en de effecten van bepaalde psychofarmaca uit en vertelde hij ons meer over de onderzoeken die er worden gedaan naar dit onderwerp.

Alles laatste kwam Jeroen van Baar ons wat vertellen over Corona en de invloed daarvan op de mentale gezondheid. Jeroen heeft ons onder andere vertelt over de resultaten van zijn onderzoek naar de gezondheidseffecten van de COVID-19 pandemie en maatregelen voor kwetsbare groepen in de provincie Utrecht.

Het waren drie super interessant lezingen en we hebben veel nieuws geleerd tijdens het symposium! Onze leden waren ook erg enthousiast en gaven het symposium een gemiddelde cijfer van een 8. We willen Inge, Berend en Jeroen heel erg bedanken voor de interessante lezingen!Leave A Comment