by Brainwave

Begin maart kwam Dr. Peter A. Bos ons vertellen over de neuroendocrinologie van verliefdheid en relaties. Peter Bos is universitair hoofddocent bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

De lezing begon met wat geschiedenis over de oorsprong van liefde. Vervolgens leerden we meer over attachment/gehechtheid en welke emotionele systemen hierbij een rol spelen. Zo zijn er verschillende neurologische circuits actief bij het horen van huilgeluiden, of bij het zien van het gezicht van een baby. Vanaf daar gingen we door naar gehechtheid in relaties en hoe verliefdheid tot stand komt. We leerden over verschillende neurotransmitters die horen bij gevoelens van stres en beloningen, maar ook bij verliefdheid.

Wij vonden het een ontzettend interessante lezing, en hier waren onze leden het mee eens. Ze gaven aan dat Dr. Peter Bos met veel energie en enthousiasme vertelt. De inhoud was herkenbaar maar gaf ook zeker verdieping, en de grapjes tussendoor maakte het tot een boeiend en goed te volgen verhaal. De lezing werd met een 8,7 gemiddeld beoordeeld. We willen Dr. Peter Bos nogmaals hartelijk bedanken voor de interessante lezing!Leave A Comment